måndag

Spartips 52

Min pojkvän tycker det är roligt att baka matbröd. Han ser det som en sport att få så luftigt bröd som möjligt. Jag blir såklart glad att han kan förvandla ett så kletigt göra till nöje. Det är ju så mycket godare och billigare också. Detta blir spartips 52:
Baka ert eget bröd (Brödet på bilden skulle jag tippa kosta runt 20-lappen, jag ger er receptet nedan, från Nya Annas mat, av Anna Bergenström)

Recept: Vridna baguetter

till 3 baguetter (vi brukar göra dubbla satser)
  • 6 dl ljummet vatten
  • 1/2 paket jäst (torrjäst, om ej blanda med vattnet)
  • 2 tsk salt
  • 1, 3 liter vetemjöl
Blanda mjöl, jäst och salt. Tillsätt vattnet, rör om. Låt jäsa i 2 timmar.
Värm ugnen till 250-260 grader. Lägg på bakplåtspapper eller smörj en plåt. Häll ut degen på bakbordet, knåda inte. Bara dra ut eller vrid runt baugetter. Mjöla bröden, det ser fint ut. Lägg bröden på plåten. Grädda i ca 15 min, höj sen värmen till 150 grader, grädda ytterligare 15-20 minuter.

Frukt och grönt är nyttigt

Jag har lite svårt för hamstrar, men denna var söt.