måndag

Klotter är bra (på papper)

Bilden: Vinnaren i Klotter-SM 2008
I dagens DN (2/3 09) står det:

"Chefer bör inte titta snett på anställda som sitter och klottrar på möten. Att klottra kan göra det lättare att minnas vad som sagts".

En anledning beskrivs vara att tankarna hindras från att sväva iväg. Enligt en forskare vid Plymouth, som testat 40 personer, mindes de som klottrade 7,5 namn, medan de andra som inte klottrade mindes 5,8. Vad bra, jag som alltid klottrar när jag är på föreläsningar, nu fick jag det bekräftat!

Tack, bloggtipsarna!

Igår skrev bloggtipsarna om mitt länktips. Vad bra, jag behöver extra mycket länkningar nu när jag har varit borta från bloggen ett tag. Tack!

Spartips 49

Våran lägenhet har saknat en hylla/ett skåp/en byrå/en bänk/ett sideboard (vad kallar man denna?) länge. Det är lite krångligt att köpa något om man inte har någon bil. Som tur var är våra grannar snälla att ställa ner sina gamla möbler i grovsoprummet. Den här bänken stod där alldeles för sig själv, den hade perfekta mått att passa bredvid våran öppna spis. Detta blir spartips 49:
Underskatta inte grovsoprummet (jag har hittat en herrbetjänt där också, men den fick inte plats i sovrummet, inte för att det var en till herre utan platsbrist).