onsdag

Var är ljuset?

Åh, vad jag längtar till sommaren.

Pengar i tvålen

Det borde finns sådana här på restauranger så att man vet att folk tvättar händerna efter att de gjort vad de ska på toaletten.

Slick, slick

Aj, mina ögon värker, fast på ett bra sätt. Bakgrundsbilden hittar ni här (Bilder.Allting.Gratis.se).

Recept: Vegetarisklasagne med keso och spenat

Igår lagade jag vegetarisk lasagne med keso och spenat. Jag har aldrig gjort det förut, det var riktigt gott och enkelt. Perfekt att ha i matlådan!
Jag har tagit receptet från Alltommat, min favoritreceptsajt, men jag har ändrat det lite.

ugnsvärme 225 grader
till ca 4 pers
  • 250 g lasagneplattor (jag använde spenatplattor)
Tomatsås:
  • 1 st gul lök, finhackad
  • 2 st vitlöksklyftor, finhackade
  • 1 msk olivolja
  • 800 g krossade tomater, i burkar
  • 2 msk tomatpuré
  • 1,5 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar
  • 1 tsk oregano
  • 1 tsk basilika
  • 2 krm paprikapulver, gärna stark
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • 2 msk mjöl (så att det blir tjockare)
Hacka lök och vitlök, stek i olivolja. Häll över resten, krydda och koka i ca 10 min.

Spenatröran:
  • 375 g spenat, fryst och hackad
  • 500 g keso, i stor burk
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 50 g parmesan, riven färsk (behövs inte, ganska dyrt)
  • 100 g ost, riven (ost ska man ha mycket av, då blir det gott!)
Tina spenaten i en kastrull, lägg över allt annat, klart.

Varva tomatsåsen, spenatröran och osten. Lägg mest ost på toppen. In i ugnen i ca 25 min.
Servera med en lättöl och ett avsnitt Gossip girl.