onsdag
Pengar i tvålen
Slick, slick
Aj, mina ögon värker, fast på ett bra sätt. Bakgrundsbilden hittar ni här (Bilder.Allting.Gratis.se).
Recept: Vegetarisklasagne med keso och spenat
Igår lagade jag vegetarisk lasagne med keso och spenat. Jag har aldrig gjort det förut, det var riktigt gott och enkelt. Perfekt att ha i matlådan!
Jag har tagit receptet från Alltommat, min favoritreceptsajt, men jag har ändrat det lite.
ugnsvärme 225 grader
till ca 4 pers
Spenatröran:
Varva tomatsåsen, spenatröran och osten. Lägg mest ost på toppen. In i ugnen i ca 25 min.
Servera med en lättöl och ett avsnitt Gossip girl.
Jag har tagit receptet från Alltommat, min favoritreceptsajt, men jag har ändrat det lite.
ugnsvärme 225 grader
till ca 4 pers
- 250 g lasagneplattor (jag använde spenatplattor)
- 1 st gul lök, finhackad
- 2 st vitlöksklyftor, finhackade
- 1 msk olivolja
- 800 g krossade tomater, i burkar
- 2 msk tomatpuré
- 1,5 tsk salt
- 2 krm svartpeppar
- 1 tsk oregano
- 1 tsk basilika
- 2 krm paprikapulver, gärna stark
- 1 grönsaksbuljongtärning
- 2 msk mjöl (så att det blir tjockare)
Spenatröran:
- 375 g spenat, fryst och hackad
- 500 g keso, i stor burk
- 1 tsk salt
- 1 krm svartpeppar
- 50 g parmesan, riven färsk (behövs inte, ganska dyrt)
- 100 g ost, riven (ost ska man ha mycket av, då blir det gott!)
Varva tomatsåsen, spenatröran och osten. Lägg mest ost på toppen. In i ugnen i ca 25 min.
Servera med en lättöl och ett avsnitt Gossip girl.
Prenumerera på:
Inlägg (Atom)