måndag

Dagens köp: Cardigan från H&M

Idag kom nya H&M katalogen. Jag fastnade direkt för detta söta set, en cardigan och ett linne för endast 49.50:-. Jag skulle ha valt någon av de två rosa färgerna. Linnet kan man ju använda som sovlinne (billigast är väl iof att sova naken).

Spartips 29

Så här ska bilden se ut egentligen. En vattenkokare borde finnas i alla hem. Man sparar el och tid på att använda den. Denna köpte jag för 250:- från en konkursförsäljning, den skulle ha kostat 1000:-. Detta blir spartipset idag, nr 29:
Använd en vattenkokare, du sparar el, tid och miljö (jag har hört vissa som kokar makaroner direkt i den, rekommenderas ej).

Vinnaren i dagens fråga: Sally

Ja, men det är ju klart att det är en vattenkokare. Sally blir utsedd till dagens geni, bra jobbat!

Dagens fråga

Är det någon som vet vad detta är? Ledtråd: Bra för miljön och används i köket. Den som svarar rätt först får bli dagens geni.

Recept: Fisksoppa med vitlöks créme fraiche och minipizzor

Igår lagade vi fisksoppa, det är superlätt att göra och superbilligt. Här kommer receptet, ej från någon kokbok, utan ifrån fantasin:

Soppan
  • 1 frp torskfilé, tinad, går även bra med lax eller vad ni har hemma
  • Rotfrukter, valfria, ca 2 morötter, 1 palsternacka, 1 kålrot, 1/2 purjolök, 1 gul lök, 4 stora potatisar
  • Fiskbuljong tärningar, ca 6 st
  • 4 liter vatten
  • Lite dill (om man vill)
  • 1 burk krossade tomater
  • 3 msk tomatpuré
Hacka rotsakerna och löken, lägg i vattnet och buljongen, lägg i krossade tomater och purén. Låt koka i 20 min, lägg sedan ner fisken, låt det småputtra i 10 min (låter ni fisken ligga i för länge blir den seg). Strö över dill.

Créme fraichesåsen: Pressa en eller två vitlökar i ca 3 dl créme fraiche, pressa ner lite citron och ta några tag med pepparkvarnen (detta är som topping typ aioli).

Pizzorna: Använd tunnt libanesiskt bröd och skär trekanter, går även bra med formfranska. Smöra eller lägg olivolja på, riv ost och strö över, krydda med havssalt, paprikakrydda, oregano och timjan. In i ugnen ca 225 grader i 5-7 min, låter ni pizzorna vara inne för länge blir de hårda.

Piri-pirisås från Portugal är gott att ha i soppan, för er som gillar starkt.

Ännu mer skryt

Sådär, då har jag kommit in på listan över Sveriges mest besökta privata bloggar (nr 49). Tyvärr kommer det nog inte att hålla i sig mer än några dagar. Vad ska jag göra för att behålla mina besökare?