måndag
Dagens köp: Cardigan från H&M
Idag kom nya H&M katalogen. Jag fastnade direkt för detta söta set, en cardigan och ett linne för endast 49.50:-. Jag skulle ha valt någon av de två rosa färgerna. Linnet kan man ju använda som sovlinne (billigast är väl iof att sova naken).
Spartips 29
Så här ska bilden se ut egentligen. En vattenkokare borde finnas i alla hem. Man sparar el och tid på att använda den. Denna köpte jag för 250:- från en konkursförsäljning, den skulle ha kostat 1000:-. Detta blir spartipset idag, nr 29:
Använd en vattenkokare, du sparar el, tid och miljö (jag har hört vissa som kokar makaroner direkt i den, rekommenderas ej).
Använd en vattenkokare, du sparar el, tid och miljö (jag har hört vissa som kokar makaroner direkt i den, rekommenderas ej).
Dagens fråga
Recept: Fisksoppa med vitlöks créme fraiche och minipizzor
Igår lagade vi fisksoppa, det är superlätt att göra och superbilligt. Här kommer receptet, ej från någon kokbok, utan ifrån fantasin:
Soppan
Créme fraichesåsen: Pressa en eller två vitlökar i ca 3 dl créme fraiche, pressa ner lite citron och ta några tag med pepparkvarnen (detta är som topping typ aioli).
Pizzorna: Använd tunnt libanesiskt bröd och skär trekanter, går även bra med formfranska. Smöra eller lägg olivolja på, riv ost och strö över, krydda med havssalt, paprikakrydda, oregano och timjan. In i ugnen ca 225 grader i 5-7 min, låter ni pizzorna vara inne för länge blir de hårda.
Piri-pirisås från Portugal är gott att ha i soppan, för er som gillar starkt.
Soppan
- 1 frp torskfilé, tinad, går även bra med lax eller vad ni har hemma
- Rotfrukter, valfria, ca 2 morötter, 1 palsternacka, 1 kålrot, 1/2 purjolök, 1 gul lök, 4 stora potatisar
- Fiskbuljong tärningar, ca 6 st
- 4 liter vatten
- Lite dill (om man vill)
- 1 burk krossade tomater
- 3 msk tomatpuré
Créme fraichesåsen: Pressa en eller två vitlökar i ca 3 dl créme fraiche, pressa ner lite citron och ta några tag med pepparkvarnen (detta är som topping typ aioli).
Pizzorna: Använd tunnt libanesiskt bröd och skär trekanter, går även bra med formfranska. Smöra eller lägg olivolja på, riv ost och strö över, krydda med havssalt, paprikakrydda, oregano och timjan. In i ugnen ca 225 grader i 5-7 min, låter ni pizzorna vara inne för länge blir de hårda.
Piri-pirisås från Portugal är gott att ha i soppan, för er som gillar starkt.
Ännu mer skryt
Prenumerera på:
Inlägg (Atom)