onsdag

Dagens idol

Jag skrattade så att jag grät. Tingeling, tingeling... Jag tyckte Henrik Dorsins små inhopp i Melodifestivalen var klockrena. Skulle vara kul att se mer av honom!

Räven raskar över isen

Jag glömde och berätta var den där räven tog vägen. Den dök upp, men jag fick inte hälsa på den. Jag såg endast spåren (se bildbevis ovan).

Dagens citat

"A penny saved is a penny earned".

Ben Franklin

"Fattigbloggen"

Aftonbladets reporter ska leva som fattig i en månad. Jag tycker att det är en dålig idé. Många i Sverige lever på mindre än hennes socialbidrag. Hon har 3 680 kronor när hyra, el, fackavgift, a-kassa, och hemförsäkring är betalda. Det kan man inte kalla fattig. Jag är student och lever på mindre, om jag inte skulle jobba extra vill säga, men det måste man, sommaren är utan pengar. Kurslitteratur kostar mycket, vissa har en hyra på 4000-5000 kr. Själv tycker jag inte det är något problem, jag tycker studenter ska leva snålt. CSN (alla tar väl iof inte det), är ett lån, desto mindre desto bättre. Men visst, de som vill ha mer kan väl ta extra lån, men det är bara dumt. Men åter till reportern, hon blir intervjuad:
Du är inne på andra dygnet nu. Hur känns det?
Ha, ha vilket skämt. Jag mår bra och lever på mindre. För tre tusen kronor kan du leva bra! Fast hon kanske måste läsa min blogg, hon kanske inte vet hur man lever billigt och bra?