söndag

Recept: Falukorv med äpplen och senap på rotfruktsbädd

Idag blev det falukorv till söndagsmiddag. Kanske inte det lyxigaste, men en snabbare och billigare variant än söndagssteken.

225 grader
  • Falukorv
  • Senap
  • 2 äpplen
  • 2 Morötter
  • 1 kg potatis
  • 3 Palsternackor
  • Grädde alt. matlagningsgrädde ca 2 dl, ev lite mjölk också
  • Salt och peppar
  • Ost, vad ni har hemma
Skiva falukorven halvt, fyll den med skivade äpplen och senap. Skiva rotfrukterna och potatisen, salta och peppra, lägg i en smörad ugnsfastform. Lägg över korven, strö över osten, in i ugnen i 45 min. Ha gärna folie över efter ett tag, bränns lätt.

1 kommentar:

  1. Håller det här på att förvandlas till en matblogg?

    SvaraRadera