Soppan
- 1 frp torskfilé, tinad, går även bra med lax eller vad ni har hemma
- Rotfrukter, valfria, ca 2 morötter, 1 palsternacka, 1 kålrot, 1/2 purjolök, 1 gul lök, 4 stora potatisar
- Fiskbuljong tärningar, ca 6 st
- 4 liter vatten
- Lite dill (om man vill)
- 1 burk krossade tomater
- 3 msk tomatpuré
Créme fraichesåsen: Pressa en eller två vitlökar i ca 3 dl créme fraiche, pressa ner lite citron och ta några tag med pepparkvarnen (detta är som topping typ aioli).
Pizzorna: Använd tunnt libanesiskt bröd och skär trekanter, går även bra med formfranska. Smöra eller lägg olivolja på, riv ost och strö över, krydda med havssalt, paprikakrydda, oregano och timjan. In i ugnen ca 225 grader i 5-7 min, låter ni pizzorna vara inne för länge blir de hårda.
Piri-pirisås från Portugal är gott att ha i soppan, för er som gillar starkt.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar