torsdag

Recept: Fläskfilé med sambal oelek och rostad kokkos

Det här gjorde jag innan jul när jag började bli less på julmaten. Det är ett thai inspirerat recept som jag har komponerat själv.

ugnsvärme:175 grader

  • 1 fläskfilé
  • 3 dl matlagningsgrädde
  • frysta asiatiska kryddor
  • salt 1 krm
  • peppar 1 krm
  • vitlök, så mycket som du gillar
  • 0,5 dl soja
  • 3 msk sambal oelek (bra att ha hemma passar till mycket, lägg inte på för mkt)
  • Kokkos
  • Ris

Putsa bort eventuella hinnor på filén. Bryn den hel i en panna i ca 3 min. Skär den i 2 cm tjocka skivor, strö över kryddorna och vitlöken, blanda grädde med soja och sambal, häll över filén. Låt den stå i ugnen i ca 30 minuter. Rosta kokkosen i en torr stekpanna. Servera med rostad kokkos, ris och en kall öl eller kranvatten.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar