lördag

Spartips 27

Januari är väl den månad då de flesta har lite dåligt med pengar. Man har gett bort en massa julklappar och köpt dyr mat. Det bästa skulle väl vara att stryka bort januari ur kalendern, men det går ju inte. Så mitt tips till er idag är att göra en budget för resten av året, perfekt nu när plånboken är som tunnast. Spartips nr 27:
Gör en budget, så du kan se hur mycket pengar du har att röra dig med (det behövs inte mer än ett Excelark för att börja).

6 kommentarer:

 1. Smart blogg du har ;) Den kommer jag börja läsa nu eftersom vi måste snåla med pengarna. Länkade till dig på min blogg. ;)

  SvaraRadera
 2. Budget har jag gjort sedan jag flyttade hemifrån. Det är verkligen superenkelt. Framförallt om man skriver in koder så man slipper räkna ut själv.

  SvaraRadera
 3. Eller penna & papper! Billigare än en dator... ses i kväll.

  SvaraRadera
 4. En budget gjorde jag redan i November, tack vare nya excel fick man till grymt bra dynamisk budget som förändras beroende på vad man fyller i för utfall.

  SvaraRadera
 5. Jag gillar din blogg så jag kan dela med mig av ett spartips - när man går ut och går på stan - tag inte med din plånbok för då gör du inga spontanköp som oftast är dyra - bra eller hur :)

  /Kocken

  http://kockenochpingvin.travelblogg.se/

  SvaraRadera
 6. Jag gillar din blogg =)

  Ett spartips: Det kanske låter konstigt men för mig brukar det funka att åka bort till vänner och släktingar som inte pluggar (och därmed har lite större plånbok). Ofta brukar de bjuda en på mat och så kan man umgås lite hemma så går man inte ut och spenderar en massa.

  SvaraRadera