söndag

Recept: Tomatsmekt Rosmarinsfalukorv med parmesanost

Falukorv är billigt och gott. Igår lagade jag en lyxig falukorvsrätt utav det jag hade i skafferiet. Här har ni receptet:

Ugnsvärme 225 grader
  • 1 falukorvsring
  • 1 burk krossade tomater
  • 1 liten burk creme fraiche
  • 1 gul lök
  • 2 vitlökar
  • 3 msk tomatpuré
  • 2 msk dijonsenap
  • salt och peppar
  • 1 tsk rosmarin, eventuellt lite timjan
  • 1 dl parmesanost, eller den ost ni har i kylen
Smöra en stor form, skiva korven halvt, bre senapen på korven och lite av tomatpurén mellan skivorna. Krydda körven med lite rosmarin, salt och peppar.
Tomatsåsen:
Stek löken, häll över krossade tomater och creme fraichen, hacka vitlök och lägg i, låt koka i cirka 5-10 min. Krydda med rosmarin, lite salt och peppar. Häll tomatröran över korven och riv grova parmesanbitar över, in i ugnen i cirka 40 min. Lägg över folie om korven börjar brännas. Servera med ris och ett glas med bag-in-box vin.

1 kommentar: